Studiedag Lithium-ion batterijen op 18 oktober bij Bebat in Tienen

Gepubliceerd op 1 October 2023
Studiedag lithium-ion

Op 18 oktober organiseert Veiligheidsinstituut - AP Hogeschool Antwerpen een studiedag over lithium-ion batterijen bij Bebat in Tienen.

Het is een thema dat zeker de nodige aandacht verdient. In geen enkel bedrijf/organisatie is het nog weg te denken.

Ik ben zeer blij dat ik de deelnemers een uur mag meenemen in mijn onderdeel ‘De interventieploeg en lithium-ion’.

Is er extra opleiding nodig voor de interventieploeg? Hoe zit het nu met die speciale blusmiddelen voor branden van batterijen? Moeten er extra PBM’s voorzien worden? Deze vragen beantwoord ik zeker en vast. Ik zal ook de nodige aandacht geven aan de ‘basisaspecten voor een goed werkende interventieploeg’. En wie me kent, weet dat ik uitkijk naar de vragenronde en de gesprekken met en ervaringen van de deelnemers. Lithium-ion vinden we immers terug in zoveel zaken, werkmiddelen, transportmiddelen,… en zijn wetend en soms niet zo wetend terug te vinden in elke organisatie. Ik verbaas me nog altijd hoe vaak steps en batterijen overal binnen gebracht worden en her en der gestald staan en opgeladen worden.

Ik ben overtuigd dat het ook voor mij een zeer interessante dag gaat worden. Als je aanwezig gaat zijn, geef me gerust een seintje. Samen kunnen we zorgen voor een brandveilig bedrijf/organisatie.