Preventieadviseur + instructeur brandveiligheid = perfecte match! Prebes 30 maart 2023

Gepubliceerd op 25 maart 2023
Prebes Tim Renders

Toen Patricia Giribuola mij contacteerde of ik wou spreken op de studiedag ‘De impact van de preventieadviseur’ van Prebes Vlaams-Brabant & Brussel op 30 maart in Officenter Zaventem was het voor mij een absolute ja. We leerden elkaar kennen door de opleidingen brandveiligheid bij UPC Kortenberg waar we een hele tijd fijn hebben kunnen samenwerken. Bovendien is het onderwerp dat ik mag behandelen – ‘De noodzaak en de must van opleidingen: hoe implementeren in een bedrijf? Samenwerking en overleg van de trainer en preventieadviseur’ – mij zeer hard genegen. 

Preventieadviseur + instructeur brandveiligheid is voor mij de perfecte match. Elke opleiding rond brandveiligheid moet immers op maat gebracht worden van de organisatie of het bedrijf en de preventieadviseur is hiervoor de ideale partner. Het doel is om de medewerkers doeltreffend op te leiden zowel theoretisch als praktisch. Het bekijken van het intern noodplan, de actiekaarten brand, de brandrisico-analyse,… samen met de preventieadviseur is een noodzakelijk element om te komen tot doeltreffende opleidingen en een brandveilige werkplek.

Ik kijk dan ook enorm uit naar deze studiedag en mijn presentatie. Ik gebruik graag mijn ervaringen als brandweerman en instructeur om samen met de aanwezige preventieadviseurs tot iets zeer interactief te komen. Ik ben er zeker van dat het heel wat reacties zal losweken en dat er vele ervaringen zullen gedeeld worden. Het gaat voor ons allemaal, dus ook voor mij, een zeer leerrijk moment zijn.