Liefde en brandveiligheid, het zijn toch zo’n levensnoodzakelijke zaken… Koester dus beiden!

Gepubliceerd op 4 februari 2024
Brandveiligheid Thuis - boek Tim Renders

Binnenkort is het Valentijn. Je zal al wel via verschillende sociale mediakanalen reclame hebben gekregen hoe je je geliefde kunt verrassen, op welke manieren je ‘ik hou van jou’ kan zeggen en wat je allemaal voor deze dag van de liefde wel kunt kopen. Al deze tips en uiteraard veel reclame krijg je maar zelden rond brandveiligheid. 

En laat nu net liefde en brandveiligheid levensnoodzakelijke zaken zijn voor ons allemaal.

Liefde en brandveiligheid hebben heel wat gemeen. Voor beide zaken zit het vaak in de kleine dingen, de kleine details die een verschil maken en het hoeft niet altijd veel geld te kosten.

Het (nog eens) checken van de levensduur van je rookmelders kost je niets en neemt weinig tijd in beslag maar je weet dan wel zeker dat je geliefde, je kinderen, je ouders,… beschermd zijn. Elke rookmelder heeft immers maar een beperkte levensduur. 

Liefde is elkaar helpen met verschillende taken. Dus ontstof die rookmelders nog eens grondig d.m.v. het borstelgedeelte van de stofzuiger. 

En geef je graag je geliefde een cadeau… Denk dan eens aan de mogelijkheid om een brandveilig cadeau te geven. Mijn boek ‘BrandveiligheidThuis’ is geen relatieboek maar zorgt wel dat je geliefde en jij brandveilig kunnen wonen. Heb je nog geen voldoende hoorbare rookmelders dan is dit het ideale cadeau voor elkaar. Hiermee kan en mag je niet wachten. Er slapen nog immers heel wat mensen - en ook kinderen - niet onder een rookmelder. Of waarom geen blusdeken als valentijnscadeau?  

Twijfel je of zo’n brandveilig cadeau wel in de smaak gaat vallen van je geliefde… Je laat wel echt zien dat je hem of haar dolgraag ziet en om het met een cliché te zeggen: ‘niet laat stikken’! 

Ik wens je veel liefde, daar heb ik uiteraard geen impact op maar samen kunnen we wel zorgen voor veel brandveiligheid! Daar ben ik zeker van!