Li-ion in je bedrijf… Maar heb je wel een werkende actiekaart brand? Worksafe 22/03/2023

Gepubliceerd op 12 februari 2023
Worksafe Flanders

Toen ik de vraag van Bart Vanraes kreeg of ik wou spreken over brandveiligheid op Worksafe Flanders twijfelde ik totaal niet. We leerden elkaar kennen tussen de batterijen van elektrische voertuigen die mooi verpakt waren en batterijen waar onderzoek aan bezig was. Uiteraard hadden we samen ook oog voor de andere brandrisico's in dat bedrijf. De brandpreventiemaatregelen en de kennis en het kunnen van de interne brandbestrijdingsploeg op de werkplaats waren dan ook de items om samen te bekijken, te analyseren, te verbeteren,...

Nu kunnen jullie wel begrijpen waarom ik de masterclass 'Li-ion & brandveiligheid, hoe de interne brandbestrijdingsdienst voorbereiden' geef op 22 maart op Worksafe in Antwerp Expo. Ik neem dan de aanwezigen zeer graag mee in mijn visie en ervaring van brandveiligheid en brand op de werkvloer. Ik zal starten met het actuele thema van lithium-ion om zo over te gaan naar de brandrisico-analyse en preventiemaatregelen. Het KB van 28 maart 2014 neem ik praktisch onder de loep om handvaten te geven om te komen tot een werkende 'actiekaart brand' en tot een goede organisatie van brandveiligheid in je bedrijf of organisatie.

Voor mij is het de eerste keer dat ik op Worksafe zal aanwezig zijn. Ik kijk uit naar de gesprekken met en ervaringen van de deelnemers en ik ga zeker langs bij een aantal exposanten. Eén van hen contacteerde mij al om eens van gedachten te wisselen. En voor wie me kent... ik doe dat met alle plezier. Het belang van brandveiligheid in en om je bedrijf of je organisatie mag immers niet onderschat worden. 100% brandveiligheid bestaat niet, maar je kan je er wel 100% voor inzetten. Brand kan morgen, overmorgen of hopelijk niet ontstaan. Samen kunnen we zorgen voor een brandveilige organisatie.