Internationale Dag van het Kind en brandveiligheid!

Gepubliceerd op 20 november 2022
Evacuatie kinderen

Het is vandaag Internationale Dag van het Kind. Kinderen zijn de ideale ambassadeurs voor brandveiligheid. Het thema kan reeds op heel jonge leeftijd aangekaart worden. Kleuters leren over het noodnummer 112, kinderen in de lagere school over rookmelders en op elke leeftijd doen ze jaarlijks minstens één evacuatieoefening. Je mag de kracht van de invloed van een kind niet onderschatten wanneer hij of zij thuis komt en vertelt dat er rookmelders moeten hangen. 

In mijn boek ‘Brandveiligheid Thuis’ haal ik o.a. volgende onderwerpen m.b.t. kinderen aan:

  1. Kinderen horen rookmelders niet
  2. 112 Kids film
  3. Kinderen en brandveiligheid
  4. Praat met je kinderen over brandveiligheid
  5. Bij elke geboorte hoort een rookmelder
  6. Je kind gaat naar de onthaalmoeder/kinderopvang
  7. Je kind gaat naar de jeugdvereniging
  8. Je kind gaat op kot

En uiteraard, op elke kinderkamer hoort een rookmelder! Eén rookmelder per verdieping is te weinig. Ik zie helaas nog veel te vaak enkel een rookmelder in de nachthal. Indien er brand uitbreekt in de slaapkamer van je kind, duurt het dan tot de rook aan die rookmelder komt voor je verwittigd wordt. De rookmelder gaat te laat alarm geven.

2022 is al een dramatisch jaar qua brandveiligheid en kinderen. Er stierven al minstens 5 kinderen in België door een woningbrand. Dit is een verschrikkelijk cijfer. 

Het belang van brandveiligheid in en om de woning/appartement wordt nog altijd onderschat. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat mijn boek jou kan helpen om je woning of appartement brandveilig te maken en hoop dat we samen ervoor zorgen dat het aantal doden door brand drastisch daalt want elke dode is er één te veel. Alleen samen kunnen we zorgen dat België brandveilig wordt!