Brandveiligheid Thuis en Fireforum Awards 2021

Gepubliceerd op 24 October 2021
Brandveiligheid Thuis en Fireforum Awards 2021

Zo'n 3 weken geleden las je hier dat ik mijn boek 'Brandveiligheid Thuis' indiende voor categorie 1 'Brandveiligheid - bewustmaking en preventie voor het publiek' van de Fireforum Awards op 18 november 2021. Ik hoopte dat ik de vakjury kon meenemen in mijn brandveilig verhaal. Ik schreef dit n.a.v. het bericht van Fireforum waarin zij alle inschrijvingen onder de aandacht brachten.

Voor de kandidaten is er een inschrijvingsformulier dat peilt naar de relatie met brandveiligheid, doelstellingen, de doelgroep(en), de fases van je project, de meerwaarde, de resultaten voor de overheid, brandweer en samenleving, hoe je project zich onderscheidt, de samenwerkingen, de ondervonden moeilijkheden en of je project reproduceerbaar is. Als video had ik Brandveiligheid Thuis mee verzonden.

In hun Fireforum magazine van juni/juli 2021 deed Fireforum al een boekbespreking van #BrandveiligheidThuis. Hier schreef men o.a.:

“Brandveiligheid thuis zou 'dagelijkse kost' voor iedereen moeten zijn! Het boek is zeer volledig en vlot geschreven, mooi geïllustreerd ook. Ik kan het aan iedereen aanbevelen, zelfs al ben je uit het vakgebied…”

Mijn boek en dus mijn ingediend project kon hen niet onbekend zijn. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik donderdagochtend vernam dat mijn boek niet genomineerd is door de vakjury voor de Fireforum Awards. Ik heb hen dus jammer genoeg niet kunnen overtuigen. Hopelijk kunnen zij mij de nodige feedback en eventuele werkpunten geven. Ik weet immers niet waar het misgelopen is.

Ik hoop dat ik jullie, sinds 22 april 2021 met mijn boeklancering en door het te lezen, wel kan overtuigen van #BrandveiligheidThuis! Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het aantal woningbranden en het aantal doden door brand drastisch dalen. Want deze cijfers zijn dramatisch. Gemiddeld sterft er elke 6 dagen iemand door een woningbrand in ons land. Het belang van brandveiligheid in en om je woning of je appartement mag dus niet onderschat worden.